Pages

Monday, July 04, 2005

First days in Berlin / Esimesed päevad Berliinis

Today's Monday. My first day at work has ended. It was fourth day in Berlin. It is actually better here than I expected ;)

I live in a dormitory meant for foreign young people who are coming to Berlin for an internship, language courses, work etc. Such young people like me.


My way from home to work takes about 30 minutes by walk (I try to avoid public transportation, because it's not cheap and not healthy). I live in an area, which is by large inhabited by Turks, Asians and Africans which makes it all quite colourful.

I came to Berlin on Friday morning. The same day afternoon I already found myself enjoying streets of city. I spent whole Saturday and Sunday by walking in the city. And I discovered that there is really much to see here! All historical monuments, diverse architecture in different parts of the city, which reflects diverse history of Berlin, very different people on the streets. You really feel that it is a big European capital!

I understood especially well how big it is during the concert "Live 8 For Africa" in the centre of Berlin which was for free. Many famous artists from Germany and abroad (like Green Day, Claudia Schiffer, Chris De Burgh, A-HA, Faithless) sang in order to help children of Africa. Around 200.000 people were agree with everything their favourites said to them. Actually it reminded me Love Parade pictures which I have seen on TV. Place is the same, number of people similar. I have never seen soooo many people at one place!

I cannot say too much about my job yet. An internship in Deutsche Welle (
www.dw-world.de) is of course a big deal, but being an intern in such a big corporation in Germany means that one would be doing some boring job often too. I am OK with that. Hope to be able to say more about my job later.

By the way, I understood very well benefits of AIESEC traineeship. When you go abroad with AIESEC, people meet you in the bus station/airport, they introduce you to other members, to other trainees in the city. I had to discover everything by my own, which means that so far I have not really found any people to spend evenings with. I am going to Berlin AIESEC meeting tomorrow (on Tuesday) , where I should meet some young people.

La vida e bella!

-----
[EST] Eestikeelne versioon on natuke mahukam.

Täna on esmaspäev. Mu esimene päev tööl on l6ppenud, mis oli ühtlasi mu neljas päev Berliinis. Esimesed muljed? Parem kui ma ette kujutasin. See käib eelk6ige Berliini kui linna suhtes.

Ma elan ühisealmus, mis on m6eldud noortele välismaalastele, kes tulevad Berliini praktikale, keelekursustele, tööle jne. Sellistele nagu mina. 


Teekond kodust tööni v6tab ligi pool tundi jalgsi (ma üritan ühistransporti vältida, kuna see on kallis, seal on palav ja üldse liikuda jalgsi on tervislikum minu figuuri jaoks) :) Minu linnaosa on huvitav selles m6ttes, et tänavatel näed ligi 30% saksalasi ja ülejäänud on enamasti türklased, samuti araablased, neegrid, asiaadid. 

Tulin reede varahommikul Berliini ja pärastl6unal läksin jalutama. Jalutasin kuni hilis6htuni, terve laupäev ja pühapäev möödusid samamoodi. Lugedes pärast kokku sain teada, et iga päev sai üle 20 km Berliini tänavaid läbi käidud. Aga siin ON lihtsalt, mida näha! See ei ole Tallinna vanalinn, mida saab 6ppida ühe päevaga, see ei ole Tartu Rüütli tänav, kus iga neljas nägu on tuttav - vaatamata mu armastusele Eesti vastu peab lihtsalt tunnistama, et m66tmed on teistsugused. Kui satud üle maailma tuntud Brandenburgi värava, Saksamaa parlamendihoone v6i Berliini teletorni ette, saad sellest eriti hästi aru! Mulle kui ajaloost huvitatud inimesele on Berliinis eriti palju tegemist.
Berliini m66tmetest sain väga hea ettekujutuse laupäeval, kui Berliinis oli kontsert "Live 8 for Africa", kus olid igasugused tuntud artistid üle maailma. Nende hulgas Green Day, Claudia Schiffer, Chris de Burgh, A-Ha, Faithless, kes k6ik laulsid ja rääkisid ilusaid s6nu selle nimel, et Aafrikas sureks vähem lapsi. Ligi 200.000 inimestest koosnev mass oli k6igega n6us. Ka sellega. Eriti kui sai näha oma lemmiklauljaid. Üldiselt meenutas see tuntud Love Parade'i, mida olen varem televiisorist näinud. Koht oli ju sama. Ja kuna Love Parade'i enam ei korraldata, kahtlustan, et publik oli sarnane. Tundsin ennast kui külapoiss Vana-Jaagupist, kes sattus esimest korda Tallinna Viru tänavale pärastl6unal. Huvitav kogemus, aga ilm oli palav, rahvaarv oli suur ja alkoholisisaldus inimeste veres oli tänu kaasatoodud abivahenditele kerkimas üha k6rgemale. M6tlesin toona, et olen ju k6rgharidusega, ja läksin hoopis muuseumi. Mida pärast ei kahetsenud.

Minu tööst... Deutsche Welle (
www.dw-world.de) on k6va s6na, aga nii suures ettev6ttes Saksamaal praktikandile loomulikult palju tööd ei anta. Tihtipeale olen jooksupoisi rollis. Kuid inimesed on meedlivad ja abivalmid. Tööst kirjutan ehk hiljem, kui saan isegi paremni aru, mida see endast ette kujutab.

Kusjuures sain väga hästi aru, milles seisneb AIESECi praktika v6lu. K6ik mu kolleegid on minust natuke v6i rohkem kui natuke vanemad, ühikas on nagu on - juba neljandat päeva järjest olen suhteliselt üksi. Nii suures linnas v6ib see potentsiaalselt depressiooni tekitada. AIESEC pakub seevastu alates saabumise hetkest mingisugust sotsiallset v6rgustikku (aiesecarid ise, teised välispraktikndid jne). Homme ehk teisipäeval lähengi Berliini AIESECi üldkoosolekule. Siin linnas peaks hetkel kuni 15 AIESECi välispraktikanti olema. Saan loodetavasti neidki näha.

Nii et elu on jätkuvalt ilus! :)

1 comment:

Anonymous said...

Tore, et Sul seal hästi läheb. Esialgsest üksindusest ära end aga kõigutada lase...see vist kõikjal alguses tavaline.
Ma ise alguses vihkasin nädalavahetusi ja õhtuid Lux-is...nüüd aga pole neil midagi viga :))).